Egyéb termékek, Lábszelepek, Tömítések

Lábszelep vagy lápszelep? Sokan nem ismerik be, de mégis rosszul tudják a nevét ennek a terméknek, annak ellenére, hogy még használják is. Azonban ha valaki rendszeresen bogarászik a Kertészkuckó webáruház oldalain, akkor sok helyen olvashat ismeretetőket, melyek hasznosak és segítségükkel sikerülhet kiköszörülni a csorbát.
 
Mi is a láp:
A láp olyan földterület, amely tartósan vagy időszakosan víz hatásának kitett, illetőleg amelynek talaja időszakosan vízzel telített.
 
Mi a lábszelep:
Nem a vizenyős boka leeresztésére szolgál, tehát a lábhoz semmi köze sincsen. A lábszelep egy különleges, szűrőkosárral egybeszerelt visszacsapó szelep. Elsősorban önfelszívó szivattyúk szívótömlőjének végére szerelik. Elsődleges feladataként biztosítja, hogy a szivattyú ne tudja "elejteni" a felszívott vizet, másodlagos szerepe a felszívott víz szűrése. A szivattyú ha "elejti" a vizet, akkor a rendszer levegőssé válhat, és mivel az átmenő víz nem vonja el tőle a hőt melyet termel, túlmelegedik, károsodhat, akár tönkre is mehet.
 
Ha fúrt kútról veszi a vizet, akkor mindenképpen használjon LÁBszelepet, ha pedig ideje engedi és szeret a természetben sétálni, akkor látogasson el mondjuk a Tatai Fényes Tanösvényhez és érezze jól magát a LÁPvidéken. Nagyon szép, Ajánljuk mindenkinek.
A kategóriában 9 termék található.