Bejelentkezés

Regisztráció

Kategóriák

Hírlevél

Savanyító edény tetővel (40 literes)
KOSÁRBA DB!

Képek

előző 1 következő
A termék adatlapján megjelenített kép(ek) eltérhet(nek) a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepel(nek). Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Termékszám: 2107

Leírás

 
Savanyító edény tetővel (40 literes)

A TETŐ TARTOZÉK ÉS BENNE VAN AZ ÁRBAN!

Méretek:
magasság:       
   54 cm
átmérő: 33 cm
súly: 15,5 kg

A savanyító edények sértetlenségét átvételkor legyenek kedvesek a futár jelenlétében ellenőrizni

Manapság az élelmiszerek terén egyre inkább fontos, hogy tudjuk mit eszünk. A legjobb megoldás, ha mi magunk készítjük ételeinket, persze erre sok esetben nincsen mód.

Savanyúság esetén azonban van, ha ezt a Kertészkuckó által forgalmazott savanyító edényt használjuk. Kínálatunkban megtalálható a savanyító edény 5-10-17-20-27-30-40 literes űrtartalommal.

Használata egyszerű, hiszen csak a légmentes zárást kell biztosítani, amiben segítség maga az edény pereme, ami úgy került kialakításra, hogy vizet vagy olajat tudjunk bele tölteni.

A folyadék lezárja a levegő útját a bejutás ellen, azonban az erjedés során keletkező gázok a folyadékon keresztül könnyedén tudnak távozni (mint egy kotyogó). Időközönként pótolni kell az elvesztett folyadékot a peremből, víz használata esetén ezt gyakrabban kell figyelni a víz gyorsabb párolgása miatt.

A káposzta leszorításához javasoljuk az azonos anyagból készült súlyokat, melyet szintén megtalál a Kertészkuckó weboldalán.


Savanyú káposzta recept

Hozzávalók: 

  • kb. 8 kg káposzta
  • kb. 25 dkg só
  • fél evőkanál fekete bors
  • 10 babérlevél
  • 50 g köménymag

Ízesíthetjük még birsalmával, paprikával, hagymával is.

Elkészítése:

Szedjük le a káposzták külső leveleit. A többi részét gyaluljuk le a torzsája kivételével, arra nem lesz szükség. Az edényt rétegelve töltsük meg és fűszerezzük, hogy mindenhova jusson mindenből. Jól nyomkodjuk le a rétegeket. A tetejére tehetünk néhány egész káposztalevelet.
Szórhatunk a bele gyalult vöröshagymát is, mert az megakadályozza a nem kívánatos baktériumok elszaporodását. Miután megtöltöttük az edényt, öntsük fel vízzel az edény peremét, és lezárhatjuk. Pár óra elteltével már meg is indul az erjedés. Utána kivihetjük hűvös száraz helyre. Kb. 2-3 hét alatt elkészül a finom házi savanyú káposzta

Egyéb elnevezései:
savanyító cserépedény, savanyító kőedény, savanyító
 

Információk

Webshop ár 18201 Ft
Webshop nettó ár 14331 Ft
Garancia 12 hónap

Kompatibilis termékek

 Tető savanyító edényhez (30-40 litereshez)
webshop ár: 3048 Ft
KOSÁRBA!
 Savanyító edény tetővel (27 literes)
webshop ár: 15000 Ft
KOSÁRBA!
 Savanyító edény tetővel (10 literes)
webshop ár: 9701 Ft
KOSÁRBA!
 Savanyító edény tetővel (20 literes)
webshop ár: 13000 Ft
KOSÁRBA!
 Savanyító edény tetővel (17 literes)
webshop ár: 12001 Ft
KOSÁRBA!
 Savanyító edényhez SÚLY ( 30-40 litereshez )
webshop ár: 3201 Ft
KOSÁRBA!
 Savanyító edény tetővel (5 literes)
webshop ár: 7401 Ft
KOSÁRBA!
 Savanyító edény tetővel (30 literes)
webshop ár: 16000 Ft
KOSÁRBA!

További kompatibilis termékek megjelenítése